پروبیوتیک ها
حتما تا به حال اسم پروبیوتیکها ها را شنیده اید و یا اسم ماست های حاوی پروبیوتیکها، ما در این مقاله سعی دارید شما را ببا این نوع باکتری مفید برای بدن آشنا کنیم.
پروبیوتیکها باکتریهای زنده و قارچهای تک سلولی مفیدی هستند که به طور طبیعی در سیستم گوارشی و به خصوص روده کوچک زندگی می کنند. ما معمولاً به باکتریها به چشم عوامل بیماریزا می نگریم، اما بدن انسان پر از باکتریهای مفید نیز می باشد و پروبیوتیکها همان «باکتریهای خوب یا مفید» بدن انسان میباشند که به سلامت سیستم گوارشی کمک میکنند.
منابع پروبیوتیک ها
منابع طبیعی پروبیوتیک ها عموما لبنیات و میوهها هستند، ولی امروزه به صورت پودر مکمل، کپسول مکمل یا درون برخی از مواد غذایی فرآوری شده مانند ماست نیز یافت می شوند.
نقش پروبیوتیک ها در پیشگیری و بهبود علائم بیماری ها
پروبیوتیکها به احیا و رشد باکتریهای مفید مخاطی بویژه در رودهها کمک شایانی میکنند. در صورت به همخوردن توازن باکتری ها در روده، اختلال در عملکرد روده ها رخ می دهد که می تواند سبب بروز آکنه، آلرژی غذایی، خستگی مفرط، افسردگی، سردرد و شایع تر از همه اسهال مزمن شود. در افراد سالم تعداد باکتری های مفید در روده غالب است. این باکتری ها در تولید برخی ویتامین ها (مانند ویتامین K) و اسیدهای آلی نیز نقش مؤثری به عهده دارند.
مزایا پروبیوتیک ها
درمان آلرژی
درمان یبوست
هضم راحت تر
تقویت سیستم ایمنی بدن
بهبود عملکرد گوارش
جذب بهتر مواد مغذی
نظرات (0)