ورزش در مقابله با افسردگی
یکی از بیماری هایی که انجام فعالیت های ورزشی برای درمانش بسیار مؤثر می باشد افسردگی است.اگرچه ورزش تنها راه درمان برای اختلالات روحی روانی نیست اما می تواند نقش بزرگی را بازی کند. اگه به دنبال برخی از تمرینات شادی آور هستید در ادامه با چند تمرین که برای تسکین افسردگی مناسب است بیشتر آشنا می شویم.
مطابق با آمارهای جهانی از هر ده بزرگسال در ایالات متحده و اکثر کشورها، یک نفر به بیماری افسردگی مبتلا است، و اغلب داروهای ضدافسردگی روشی برای درمان این شرایط هستند. با این وجود، قرصها تنها راهحل درمان افسردگی نیستند. محققان نشان میدهند که تمرینات ورزشی نیز درمان اثربخشی هستند و درمان افسردگی با ورزش امکانپذیر است. دکتر مایکل کریگ میلر استاد روانپزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد بیان میکند: "برای برخی افراد این تمرینات مشابه با داروهای ضدافسردگی عمل میکند، هرچند برای افراد مبتلا به افسردگی شدید، تنها انجام تمرینات ورزشی کافی نیست و درمان افسردگی با ورزش به عنوان یک درمان مکمل توصیه میشود."
ورزش چگونه به درمان افسردگی کمک میکند؟
در ابتدا این نکته را بدانید که تمرین به صورت صد در صدی باعث درمان افسردگی نمیشود، اما مطالعات زیادی که در این زمینه صورت گرفته و منتشر شده نشان میدهد که تمرینات هوازی، تمرینات ورزشی تمرکزی و خطرناک نوعی تقویت کننده آندورفین بوده و باعث شادی میشوند. محققان میگویند که افرادی از نظر فیزیکی فعالترند؛ احساسات، هیجان و شور بیشتری نسبت به افراد دیگر دارند. تمرینات فیزیکی به صورت غیر مستقیم و مستقیم بر احساس افسردگی تأثیر میگذارد و میتواند موجب کاهش استرس و کمک به خواب راحت شبانه شما شود. به همین دلیل است که ورزش مورد علاقه شما میتواند به درمان افسردگی شما کمک کند. بنابراین برخی ورزشهای خاص در صورتی که به صورت منظم انجام شوند؛ میتواند افسردگی را تا حدودی درمان کرده و مشکلات ناشی از آن را از بین ببرند. ورزش منظم دارای مزایای روحی و احساسی بسیار زیادی است که میتواند به درمان افسردگی کمک کند: آزاد کردن آندورفین: ترشح آندورفین و هورمونهایی که حال شما را خوب میکند؛ در طی ورزش کردن اتفاق میافتد و این میتواند حال شما را بهبود بخشد. بنابراین شما میتوانید از چرخه افکار منفی که باعث افسردگیتان شده؛ دور شوید. به دست آوردن اعتمادبهنفس: شما با پشت سر گذاشتن چالشهایی که در ورزش با آن روبهرو هستید؛ هرچند خیلی کوچک؛ میتوانید حس اعتماد به نفس خود را پرورش دهید. افزایش تعامل اجتماعی: ورزش و فعالیت جسمانی میتواند شما را در کنار افراد دیگر قرار دهد و شما فرصت همراهی و ملاقات با افراد دیگر را داشته باشید. این تعاملات میتواند احساس درونی شما را بهبود ببخشد. روبهرو شدن با مرگ و خطر: شما با انجام برخی ورزشهای خطرناک سعی میکنید؛ از بدنتان محافظت کرده و با گذراندن آن چالشها به هدفتان برسید. این آگاهی میتواند احساس درونیتان را بهتر کند؛ اینکه شما میتوانید هر مشکلی را حل کنید.
در یکی از جالب ترین تحقیقات کلینیکی مشخص شده که ورزش، نه تنها در درمان افسردگی بسیار مؤثر است، بلکه در جلوگیری از بازگشت این بیماری نقش به سزایی دارد و با توقف حرکات ورزشی، خطر پیدایش نشانه های اضطراب و افسردگی افزایش چشم گیری خواهد داشت. به گفته یکی از روان شناسان، مهم نیست که افراد افسرده به چه میزان ورزش می کنند، بلکه مهم این است که به طور مرتب، روزانه، وقتی را برای این امر اختصاص دهند. البته به بیمارانی که دچار افسردگی شدید هستند، توصیه نمی شود که استفاده از داروهای خود را متوقف و تنها ورزش کنند، ولی تأثیر ورزش بر آنها بسیار زیاد خواهد بود و اگر این بیماران هر روز تمرین های بدنی انجام دهند، شانس بهبودی آنان بسیار بالاست.
ورزش چگونه در درمان افسردگی و اضطراب مؤثر است؟
به عقیده پژوهشگران، ورزش سبب شادی و نشاط می شود و اعتماد به نفس را بالا می برد؛ زیرا افراد افسرده یا اعتماد به نفس ندارند یا اعتماد به نفس آنان بسیار پایین است. ورزش، احساس رضایت باطنی را در شخص بالا می برد و فرد حس می کند که به موفقیت هایی دست یافته است. نکته مهمی که باید به آن توجه داشت، این است که چون افراد افسرده برای مقابله با این بیماری باید انرژی کافی داشته باشند، بهتر است در انجام دادن فعالیت های ورزشی حد اعتدال را نگه دارند. برای موفقیت در این زمینه، باید قدم های آهسته بردارند و برای گرفتن نتیجه بهتر، با متخصص ورزشی مشورت کنند؛ زیرا ورزش در صورتی برای سلامت روان مؤثر است که به صورت درست انجام شود.
نظرات (0)