لزوم ورزش های هوازی برای بدنسازان

لزوم ورزش های هوازی برای بدنسازان

ورزش هوازی به ورزشی می گویند که بر اثر آن ضربان قلب شما برای مدتی بالا رود. وقتی ورزش هوازی محسوب می شود که طی آن عضلات بزرگ بدن را در زمان مشخص (و نه خیلی کوتاه) به کار می برید به طوری که ضربان قلب شما حداقل ۵۰% حالت حداکثر خود باشد.

 به عبارت دیگر، هر گونه ورزشی که فعالیت قلب، ریه‌ها و عضلات شما را زیاد کند تا شما مدت زمان بیشتری به ورزش ادامه دهید، هوازی (کاردیو) محسوب می‌شوده مجموعه فرایندهای سوخت و سازی در داخل بدن گفته می‌شود که با تجزیه کربوهیدرات و اسیدهای چرب با اکسیژن تنفسی، انرژی مورد نیاز بدن را آماده می‌کند، بنابراین در فعالیت‌های که اکسیژن به مقدار کافی در اختیار عضلات قرار می‌گیرد، این دستگاه، انرژی مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند و به همین علت به این گونه فعالیت‌ها، هوازی می‌گویند. راهپیمای، دویدن، شنا کردن، دوچرخه سواری و طناب زدن به مدت طولانی، متداول‌ترین ورزش‌های هوازی و کاردیو هستند.

قلب هم یک عضله است و درست مثل عضلات دیگر وقتی آن را با ورزش هوازی تمرین می دهید قوی تر می شود. دستگاه قلب و عروق قوی تر، یعنی مویرگ های بیشتر برای رساندن اکسیژن بیشتر به سلول های عضلانی. این اکسیژن رسانی بیشتر یعنی قابلیت چربی سوزی سلول های شما در حین ورزش و حتی وقتی ورزش نمی کنید بالاتر می رود.

حقیقت این است که تمرینات هوازی برای سلامت سیستم قلب و عروق و کاهش دادن چربی‌های اضافی بدن مهم است، اما خیلی‌ها به خاطر تنبلی و عدم آگاهی از فواید آن با این نوع تمرینات میانه خوبی ندارند غافل از اینکه گنجاندن تمرین هوازی در برنامه‌های تمرین می‌تواند به رشد عضلات هم کمک شایان توجهی کند.

اینجا از تمرین هوازی با تمام جزئیات مهمش می‌گوئیم تا هر بدنساز بتواند تمرین مؤثر و مورد علاقه خود را طراحی و اجرا کند.بهترین کاری که می‌توانید برای بدن انجام دهید، این است که از انجام تمرین هوازی غافل نشوید. صرفنظر از فواید زیباشناسی، می‌توان گفت که تمرینات هوازی برای سلامت کلی بدن بسیار مفید است که می‌تواند کمک کند تا سال‌های متمادی سفت تمرین کنید.

   تأثیر تمرینات هوازی بر روی عضله‌سازی و افزایش قدرت بدنی


اکنون تقریباً سال‌های سال است که بدنسازان و وزنه‌برداران تمایل زیادی به انجام تمرینات هوازی ندارند و به شوخی می‌گویند که به جای انجام تمرینات هوازی، سریع‌تر وزنه می‌زنم! البته این عدم تمایل بی‌علت نیست؛ اگر قصد عضله‌سازی و افزایش قدرت بدنی را در کمترین زمان ممکن داشته باشید، باید تمرینات هوازی را به دو علت کاهش دهید:

۱ در کوتاه‌مدت، به علت افزایش میزان خستگی بعد از انجام تمرینات هوازی، این روند با تمرینات قدرتی و عضله‌سازی‌تان تداخل خواهد داشت که در نتیجه پیشرفت شما در بدنسازی کندتر خواهد شد.

۲ در طولانی‌مدت نیز، به علت ایجاد اختلال در سیستم پیام‌رسانیِ سلولی (سیگنال فرستادنِ سلول‌ها که مربوط به رشد عضلات است) با روند عضله‌سازی‌تان تداخل خواهد داشت. بهتر است نگاه دقیق‌تری به این دو علتی که گفتیم داشته باشید.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان ثبت نام یا ورود به حساب کاربری خود.
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
0
به اشتراک بزار