خواص تخم شربتی

خواص تخم شربتی

تخم شربتی دانه گیاه ریحان است که بیشتر به عنوان سبزی خوردن مصرف می شود.خواص تخم شربتی یا تخم ریحان برای سلامتی و درمان بسیار زیاد و عالی است.

تخم شربتی به علت داشتن ترکیبات لعاب‌دار به‌صورت محلول در آب (شربت) استفاده می‌شود. لعاب این دانه‌ها پس از جذب آب به صورت ژله‌ای درمی‌آید که می‌تواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد. ‍ مشخص شده که تخم شربتی حاوی یکسری ترکیبات پلی فنولی و آنتی اکسیدانی مانند آنتوسیانین‌ها و بتأسیسترول است. همچنین طبق برخی تحقیقات پیشگیری از دیابت نوع دو ، سرطان و خاصیت ضد باکتریایی برای این گیاه گزارش شده‌است.

خواص تخم شربتی

درمان سرماخوردگی

در طب سنتی از تخم شربتی برای درمان سرماخودگی استفاده می شود. تخم شربتی حاوی مقادیر غنی از فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان های مفید است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و به همین جهت برای پیشگیری و درمان سرماخودگی مفید است.

درمان سرفه و بیماری های تنفسی

یکی از خواص مهم تخم شربتی درمان سرفه است. مخلوط تخم شربتی به همراه زنجبیل و عسل برای درمان سرفه و برخی بیماری های تنفسی مفید است. این معجون می تواند برای درمان بیماری هایی مثل آسم ، سرفه های شدید و آنفولانزا مفید باشد.

 

کاهش استرس

استفاده از دانه‌های ریحان در آروماتراپی چندان نادر نیست، زیرا اثر آرام‌بخش دارد و می‌تواند خلق و خوی شما را بهبود بخشد. علاوه بر این، دانه‌های ریحان یا دانه‌های گل ریحان می‌توانند خستگی، اعصاب دچار تنش و میگرن را درمان کنند و استرس را کاهش بدهند. برای این منظور ۵ گرم دانه ریحان را در ۲۰۰ سی‌سی آب بریزید. کمی عسل و آب لیمو برای بهبود مزه‌اش به آن اضافه کنید و سپس در حالی که هنوز گرم است، آن را بنوشید.

گردش خون

دانه‌های ریحان علاوه بر این‌که می‌توانند گردش خون را در بدن تسریع ببخشند، سبب تعریق نیز می‌شوند، عملکرد قلب را بهبود می‌دهند و سبب حذف سموم از طریق ادرار می‌شوند و تب و حرارت درون را کاهش می‌دهند.

کاهش وزن

استفاده از تخم شربت در محلول آب یکی از بهترین مواد برای کم کردن وزن است. دانه‌ های ژلاتینی تخم شربتی بدون آنکه کالری داشته باشد تا مدت‌ ها فرد را سیر نگه می‌ دارد و به جای خوردن داروهای زیان آور برای کم کردن اشتها، می‌توان از تخم شربتی استفاده کرد.

درمان عفونت

از روغنی که با خرد کردن تخم‌های شربت به دست می‌آید، برای درمان عفونت‌هایی مانند زخم، بریدگی، عفونت مثانه، عفونت پوست و… استفاده می‌شود.

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان ثبت نام یا ورود به حساب کاربری خود.
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
0
به اشتراک بزار