اسکوات و روش صحیح انجام آن

اسکوات و روش صحیح انجام آن

حرکت اسکوات

اسکوات یک حرکت مهم و تاثیر گذار برای عضلات پا و باسن است که از محبوبیت بسیار بالایی در میان ورزشکاران برخوردار است، این  حرکت بدنسازی پر طرفدار که در برنامه ورزشی بسیاری از پرورش کاران و بدنسازان جای دارد تاثیرات بسیار شگتفت انگیزی بر روی شکل گیری بسیاری از اندام ها دارد.

اسکوات حرکتی است چند مفصلی که عضلات چهار سر ران را هدف گرفته اما به خاطر ماهیتی که دارد، عضلات پشت ، عضلات باسن، عضلات شکم و عضلات پشت پا را هم درگیر می کند.اما آنچه که در مورد این حرکت بدنسازی از اهمیت بالایی برخوردار است روش انجام صحیح آن است، چرا که انجام غلط و ناصحیح اسکوات میتواند آسیب بسیار بالایی به زانو و کمر ورزشکاران وارد نماید، در نظر داشته باشید حرکت اسکوات یک حرکت بسیار سنگین محسوب میشود و چه بسا این حرکت با وزنه های متعدد توام شود و نیازمند نیروی بیشتری باشد و این امر موجب وارد کردن فشار بیشتری در مفصل ها شود و اگر حرکت به شکل صحیح خود انجام نپذیرد این فشار به زانو ها و مهره های کمر وارد می گردد و میتواند به سلامت این دو عضو مهم بدن خدشه وارد کند.

با توجه به آنچه که گفته شد برای تمامی بدنسازان و پرورش کاران لازم است نحوه صحیح انجام حرکت اسکوات را بدانند و بکار گیرند تا از آسیب های احتمالی  بدن جلوگیری شود.در واقع هیچ حرکتی در بدنسازی وجود ندارد که اجرای فرم صحیح آن به اندازه حرکت اسکوات مهم و حیاتی باشد این حقیقتی است که خیلی از مربیان و بدنسازان حرکت اسکوات را به شکل صحیح آن اجرا نمی کنند پس ما روش انجام صحیح این حرکت را به شما می آموزیم.

نحوه انجام صحیح حرکت اسکوات:

1- به زیر میله هالتر روید: قرار گیری هالتر نقش موثری در صحیح رفتن حرکت دارد،هالتر نباید آنقدر در قسمت بالای عضله ی کول باشد که بر مهره های های کمر فشار آورد و نه آنقدر در قسمت پایینی عضله ی کول باشد که فرد را به سمت جلو خم کند بهتر است هالتر  در قسمت میانی عضله کول باشد و در افراد بلند قد برای تعادل بیشتر به سمت قسمت تحتانی کول و در افراد کوتاه قد بیشتر به سمت بالای کول قرار بگیرد.

2-صاف نگه داشتن بالا تنه: در اسکوات تا جای ممکن بالا تنه را صاف نگه دارید و هنگام پایین رفتن از خم شدن به جلو خودداری کنید،صاف نگه داشتن بالا تنه از بروز آسیب کمر جلو گیری می کند.

3-منقبض کردن عضلات: عضلات شکمی و لگن را کاملا منقبض کنید و سپس به سمت پایین حرکت کنید سعی کنید این کار را با نفس عمیق کشیدن توام کنید.

4-عقب دادن باسن: به منظور وارد کردن فشار بیشتر بروی ران و کم کردن فشار از روی زانو در حین رفتن باسن خود را به سمت عقب بدهید.

5-پایین رفتن:هنگام پایین رفتن تا جایی پایین بروید که روی ران شما با زمین موازی شود و به اصطلاح تا جایی زانوها زو خم کنید که زاویه ۹۰ درجه با ساق پاتون بسازد.این فاکتور نقش مهمی در ساختن عضلات پای شما دارد به طوری که اگر کمتر از این مقدار پایین بیاید به عضلات پای شما فشار کافی نمی آید و در نتیجه رشد مناسب را نخواهد داشت.

6-تکرار: به نقطه شروع برگردید و حرکت را دوباره انجام دهید.

تذکر شماره یک:

هیچوقت نگذارید حین انجام حرکت زانوهای شما به سمت داخل خم بشوند.

تذکر شماره دو:

دقت داشته باشید که در حین حرکت اسکوات همواره باید پاشنه پای شما بروی زمین باشد.

تذکر شماره سه:

انجام این حرکت برای کسانی که آسیب دیدگی در ناحیه ی کمر دارند ممنوع است.

     

     

     

     

     

     

    نظرات (0)

    هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

    نظر خود را اضافه کنید.

    ارسال نظر بعنوان یک مهمان ثبت نام یا ورود به حساب کاربری خود.
    پیوست ها (0 / 3)
    مکان خود را به اشتراک بگذارید
    0
    به اشتراک بزار