نوشته شده توسط سعید اردلان در . دانستنیها
سوما، مفید یا مضر؟

سوما یا سوماتوتروپین یکی از انواع داروهای حاوی هورمون رشد است که برخی بدنسازها به شدت از آن استفاده می کنند. اما سوال اینجاست که این هورمون چه ویژگی دارد که ورزشکاران تا این حد شیفته آن هستند؟
چیزی که باید به خاطر بسپارید این است که هورمون رشد جذب و مصرف گلوکز را کاهش میدهد و گلیکوژن را حفظ میکند. در نتیجه مصرف چربیها را با متابولیزه کردن ذخایر چربی افزایش میدهد و سنتز پروتئین را بیشتر میکند. تأثیر خالص آن میشود ساخته شدن بدن عضلانیتر و کمچربیتر. ترشح هورمون رشد بهواسطه خواب، استرس، پائین بودن سطح گلوکز خون، افزایش برخی آمینواسیدهای مشخص (بهویژه آرژنین، لیوسین، والین و ارنتتین) و ورزش تحریک میشود بهطور طبیعی این هورمون در بیشترین مقادیر حین خواب عمیق ترشح میشود.
هورمون رشد به طور طبیعی در بدن انسان وجود دارد اما با افزایش سن و رسیدن به دوران جوانی از شدت آن کاسته میشود، هورمون رشد باعث عضله سازی شده و در مقابل باعث چربی سوزی هم می شود یعنی کاربردی ترین موضوع در بدنسازی از این رو ورزشکاران به سوما و یا همان هورمون رشد مصنوعی رو می آورند در حالی که این هورمون که اغلب به صورت تزریق وارد بدن میشود در صورتی که به جا و با تجویز و تشخیص پزشک متخصص نباشد میتواند عوارض به شدت مخربی برای بدن به دنبال داشته باشد ، ما شما را با این عوارض آشنا میکنیم.
1-دیابت
اغلب برای تاثیر گزاری بیشتر سوما شما را به مصرف آن همراه انسولین تشویق میکندد اما مواظب ترکیب انسولین با آن باشید، چرا که ممکن است احتمال گرایش شما به سمت بیماری دیابت را افزایش دهد.
2-فشار خون
تاثیر سوما بر روی فشار خون و بالا رفتن آن از پیامدهایی میباشد که اکثر مصرف کنندگان را به خود درگیر کرده است.
3-کشیدگی و پارگی تاندون
کشیدگی و پارگی تاندونها از عوارض بسیار مهم و خطرناک سوءاستفاده از هورمون رشد است. علت این است که با زیاد شدن حجم عضلات و قدرت آنها، ورزشکار مبادرت به استفاده بیش از حد از عضلات خواهد کرد.این در حالی است که تاندونها با تزریق هورمون رشد قوی نمیشود و مثل قبل خواهد ماند. به این ترتیب ممکن است در اثر فشارهای زیادی که عضله حجیمشده متحمل میشود، تاندون دچار پارگی شود و یک معلولیت نسبی و دائمی برای فرد باقی گذارد.
4-رشد سلول های سرطانی
سوماتروپین یا همان هورمون رشد انسانی باعت تسریع رشد همه بافت ها و در برخی شرایط استخوان نیزمیشود. سلول های تغییر یافته یا همان سرطانی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و بلافاصله بعد از تزریق این دارو رشد نموده و در اخر به صورت غدد زیر پوستی که اغلب در زیر گره های لنفاوی ران پا یا زیر بغل به وجود می ایند که در مواردی طی جراحی های سرپایی خارج شده و در برخی موارد باعث مرگ مصرف کننده نیز میشوند.
5-اکرومگالی
کرومگالی یک بیماری مهم و ناشایعی است که به علت ترشح بیش ازحد هورمون رشد در خون ایجاد می شود. هورمون رشد توسط غده هیپوفیز که در قاعده مغز قرار دارد به داخل جریان خون ترشح می شود و باعث رشد عرضی استخوان ها و بافت های بدن میگردد که خود را به شدت در دست ها و استخوان فک نشان میدهد.
با توجه به آنچه که گفته شد اگر شما از بیماری خاصی همچون کوتولگی رنج نمیبرید و خارج از دستور پزشک تصمیم به مصرف سوما گرفته اید باید به شما بگوییم که تاثیرات فوق العاده ای که سوما به شما میدهد که باید آن را با سالها ورزش بدست آورید در مقابل این همه عوارض شایع ارزش چندانی ندارد و در واقع شما به قیمت از دست دادن سلامت خود بدنی زیبا بدست آورده اید لذا حتما قبل از مصرف به پرشک مراجعه کنید.
نظرات (0)