سارکوپنیا(کم ماهیچگی)

سارکوپنیا(کم ماهیچگی)

از دست دادن تدریجی توده عضلانی بدن را در اثر افزایش سن کم ماهیچگی و یا سارکوپنیا مینماند.این پدیده معمولا از سنین 30 سال به بالا شروع میشود و تا 60-70 سالگی ادامه دارد وباعث کاهش قدرت بدنی و شکستی های متعدد و ضعیف شدن بدن میشود.

جلوگیری از کم ماهیچگی و یا سارکوپنیا چند دستور العمل ساده دارد که با اجرا آنها میتوانیم از این بیماری در امان باشم.
  • ورزش کنید :

ورزش به‌طور منظم ازجمله کار با وزنه و ورزش‌های مقاومتی یکی از بهترین راه های پیش‌گیری از دست دادن توده عضلات است.ترکیبی از تمرینات ایروبیک، تمرینات مقاومتی و تمرینات تعادلی می تواند از انحطاط عضلات پیشگیری کرده و این روند را معکوس کند. حداقل دو تا چهار جلسه ورزش در هفته ممکن است برای بهره‌مندی از این فواید نیاز میباشد.

تحقیقات نشان میدهد یک برنامه آموزشی ورزش مقاومتی میتواند موجب شلیک  موتورهای نورون و سنتز پروتئین (هر دو برای ساختن عضله سازی مورد نیاز است) را حتی در سالمندان نیز افزایش دهد. همچنین ورزش هوازی نیز به مبارزه با سارکوپنی کمک می کند. این فرم ورزش نشان داده است که به افزایش سنتز پروتئین کمک می کند و یک عملکرد مهم در حفظ توده عضلانی و قدرت در زمان پیری محسوب میشود.

ورزش همچنین می تواند نقش مهمی در توانبخشی بازی کند و قدرت عضلانی و استحکام استخوان را بهبود بخشد. تمرینات تقویت عضله می تواند کمک به بازسازی استخوان در افرادی که پوکی استخوان دارند  ایجاد کند و  و همچنین می تواند آنها از درد رهایی بخشد.

  • پروتئین مصرف کنید:

همان طور که میدانید سوخت ماهیچه پروتئین است تامین پروتئین کافی برای ماهیچه ها باعث جلوگیری از تحلیل رفتن آنها میشود هرچقدر شما دقت بیشتری در تامین پروتئین مورد نیاز بدن در سنین کودکی و جوانی داشته باشید در زمان میان سالی و پیری آسودگی خاطر بیشتری خواهید داشت، همچنین مصرف کافی پروتئین در زمان میانسالی و پیری نیز حائز اهمیت است چرا که کمبود پروتئین در واقع مساوی با کمبود غذا و سوء تغذیه عضلات است که خوب به وضوح روشن  میباشد که کمبود غذا موجب بیماری و مرگ عضله میگردد.

بانوان عزیز به دلیل بارداری و وضع حمل معمولا بیشتر به این بیماری مبتلا میگردند لذا سعی کنید در زمان بارداری تغذیه سالم و پر پروتئینی داشته باششید.

  • ویتامین D:

مصرف مکمل های ویتامین D می تواند قدرت عضلانی را افزایش داده و خطر از دست دادن آن را کاهش دهد.

 

    نظرات (0)

    هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

    نظر خود را اضافه کنید.

    ارسال نظر بعنوان یک مهمان ثبت نام یا ورود به حساب کاربری خود.
    پیوست ها (0 / 3)
    مکان خود را به اشتراک بگذارید
    0
    به اشتراک بزار