نوشته شده توسط سعید اردلان در . دانستنیها
تمرین زدگی
یک حالت فیزوئولوژیکی که در اثر انباشت بیش از حد استرس فیزیکی، روانی، احساسی، محیطی و شیمیایی شکل می گیرد که باعث کاهش پایدار توان فیزیکی، روانی و ذهنی می شود و نیازمند مدت زمان طولانی است تا بتوان از آن رهایی پیدا کرد.
علائم تمرین زدگی
کاهش عملکرد، فقدان انگیزه ،هماهنگی ضعیف، از دست دادن اشتها، درد عضلانی مزمن، سفتی مزمن در مفاصل، سردردهای مزمن، زمان بهبودی طولانی تر، از دست دادن تمرکز، کاهش اعتماد به نفس و افسردگی از نشانه های تمرین زدگی هستند.
مراقب باشید چرا که تمرین زدگی همواره در کمین پیشرفته ها هست و به آرامی نیز در فعالیت های ورزشی شما خزیده و مشکل ساز می شود.شناختی که پیشرفته ها از تمرین زدگی دارند بسیار عمیق تر از شناختی است که مبتدیان داشته و یا اصلا ندارند.
راه های پیشگیری از تمرین زدگی
فشار (شدت وحجم) تمرین را به تدریج بالا ببرید: هیچگاه در هر هفته بیش از ۱۵ تا۱۰ درصد برحجم یا شدت تمرینات نیفزایید.
اصل تنوع را درتمرینات رعایت کنید: گاهی از ورزش های دیگری که از نظر دستگاه های انرژی مشابهت زیادی به رشته ورزشی شما دارند استفاده کنید مثلا تمرین تفریحی بسکتبال برای کشتی گیران.
در طراحی برخی از جلسات تمرین از خود ورزشکاران کمک بگیرید.
پیش بینی روزهای تعطیل در برنامه تمرینات لازم است: هر هفته حداقل یک روز تعطیل کنید. بین فصول مختلف تمرینی از دوره های استراحت کامل سود جویید.
از جلسات تمرینی که موفقیتی برای ورزشکار درپی دارد استفاده کنید.
ورزشکاران را تشویق به تغذیه مناسب کنید.
با نزدیک شدن به فصل مسابقات، از فشار به ویژه حجم تمرینات بکاهید.
از روش های نشاط آور مثل ماساژ، آرام تنی، آب درمانی، دوش آب ولرم برای بازسازی بدن ورزشکاران بین هر دو جلسه تمرین استفاده کنید.
صدمات و بیماری های کوچک را جدی بگیرید و با توجه به آنها شدت و حجم تمرینات ورزشکار را تنظیم کنید.
در فواصل زمانی منظم، ورزشکاران را در آزمون های آمادگی جسمانی شرکت دهید تا از میزان پیشرفت یا پسرفت واقعی آنها آگاه شوید.
از ورزشکارانی که در معرض خطر بیشتر تمرین زدگی هستند (نوجوانان و جوانان، میانسالان و کسانی که به شدت تمرین می کنند) غافل نشوید و به برنامه تمرینی آنها توجه بیشتری کنید.
خستگی مزمن
استمرار بی دلیل خستگی و کوفتگی پس از تمرین و … علاوه بر روزهای استراحتی که در طول هفته دارید پس از هر چند هفته ای که بدن و عضلات را چکش کاری می کنید یک هفته استراحت مطلق به خود و به بدن خود بدهید.تا هم استراحتی جسمی را تجربه کرده باشید و هم از نظر روحی استراحتی بکنید و هم اینکه بدن را از گزند تمرین زدگی محافظت کنید.
تمرینات گردن
تمرینات گردن را نیز به فهرست تمریناتی که انجام می دهید اضافه کنید.این تمرینات برای افرادی که در رده های پایین تر تمرین می کنند اهمیتی و الزامی ندارند ولی شما که در رده های پیشرفته تمرین کرده و قرار است در رقابت ها حاضر شوید اگر بر روی عضلات گردن خود نیز تمرین کنید مسلما موفق تر خواهید بود.در ثانی قوی بودن عضلات گردن برای در امان ماندن شما از مصدومیت ها و از آرتروز در این ناحیه از بدن در خلال تمرینات سنگین روزانه نیز ضروری است.در روزهایی که بر روی عضلات پشت تمرین می کنید می توانید یکی دو ست از تمرینات گردن را نیز در برنام داشته باشید.
حرکات کششی
به جریان افتادن خون و تقویت خون رسانی به عضلات برای شما که در سطوح بالاتر تمرین می کنید مسلما مهم تر از سطوح مبتدی است.پس بیش از آنچه که سطوح پایین تر به کشش و حرکات کششی اهمیت می دهند و در برخی موارد هم نمی دهند به این کشش ها ارزش و بها بدهید.
نظرات (0)