اهمیت ریکاوری در بدنسازی

اهمیت ریکاوری در بدنسازی

اهمیت ریکاوری در بدنسازی

هر بار که شما تمرین می کنید در واقع شما بدن خود را تحت فشار و استرس بسیار بالایی قرار می دهید. شما به فیبرهای عضلانی خود آسیب می زنید و بدن را از ذخایر گلیکوژن خالی می کنید و ضربان قلب خود را بالا می برید.

ریکاوری را می شود اساساً به این معنا تعریف کنیم که چقدر طول می کشد تا بدن تان به حالت قبل از تمرین در باشگاه برگردد؟ ضربان قلب تان نرمال می شود، ذخایر گلیکوژن شما بازسازی می شوند و سلول های عضلانی شما دوباره بازسازی می شوند.

یکی از رموز ریکاوری تغذیه پس از تمرین می‌باشد که باید سعی کنید تا نیم ساعت پس از تمرین کردن از تغذیه صحیح استفاده برید . شاید به این گفته‌ها بخندید و بگویید که این راه همه می‌دانند که پس از یک وعده تمرینی باید غذا خورد ! ولی نکته حائز اهمیت این است که باید از تغذیه صحیح و اصولی بهره ببرید تا به نتیجه مطلوب برسید و در غیر این صورت هر چه که میلتان کشید صرف کنید پس اینقدر هم مطمئن نباشید که سریع به هدف خود برسید .

گاهی اوقات ریکاوری به عنوان “متغیر فراموش شده در تمرین” تلقی می‌گردد زیرا بسیاری از برنامه‌های فیتنس که شامل تمرینات با شدت بالا نیز می‌شوند، این اصل مهم را نادیده می‌گیرند. بسیاری از نتایج و دست آوردهای ورزشی بعد از تمرین رخ می‌دهند، یعنی زمانی که بدن در حال ریکاوری و هماهنگی با فشار مکانیکی است که روی بافت عضله وارد شده یا فشار متابولیسمی که سیستم قلبی و عروقی تان را تحت تأثیر قرار داده است. بدون ریکاوری لازم، بدن شما نمی‌تواند به نتایج مطلوب برسد، بدتر این که ممکن است خودتان را در معرض سندرم تمرین بیش از حد، آسیب و سایر مشکلات فیزیولوژیکی قرار دهید.

یکی از مهمترین عواملی که شما برای ریکاوری باید در نظر بگیرید، آب رسانی به بدن است.حتی مقدار کمی از کم آبی در بدن، برروی توانایی شما و زمان ریکاوری شما اثر خواهد کرد و این کار را با کاهش بازسازی سلولی، نرساندن مواد مغذی به عضلات گرسنه، عدم جمع آوری مواد زاید از جریان خون، انجام می دهد.آب رسانی به بدن اصول سر راستی دارد. اگرچه آب رسانی به بدن با توجه به تمریناتی که شما پشت سر گذاشته اید، طول زمان تمرین و محیطی که شما در آن تمرین کرده اید، متفاوت خواهد بود.

ریکاوری برای بدنمان چه کارهایی میکند:

 

  1. بازگشت قوا
  2. بالابردن راندمان بدن
  3. عرضه خون، اکسیژن و مواد مغذی به سلولهای عضلانی پشتیبانی می کند
  4. تحریک و افزایش پویایی
  5. بهبود  فرآیندهای آنابولیک
  6. اسید لاکتیک را خنثی می کند
  7. تعادل مثبت نیتروژن ایجاد می کند
  8. مانع از فرایندهای کاتابولیک می شود
  9. آنابولیسم پروتئین عضله را افزایش می دهد
  10. سیستم ایمنی را پشتیبانی می کند
  11. تعادل آب الکترولیت را بازیابی می کند
  12. درد عضلانی پس از تمرین را کاهش می دهد
  13. متابولیسم چربی ها را پشتیبانی می کند
 

     

    نظرات (0)

    هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

    نظر خود را اضافه کنید.

    ارسال نظر بعنوان یک مهمان ثبت نام یا ورود به حساب کاربری خود.
    پیوست ها (0 / 3)
    مکان خود را به اشتراک بگذارید
    0
    به اشتراک بزار