نوشته شده توسط سعید اردلان در . دانستنیها
طناب زدن و تاثیر آن در بدنسازی
طناب زدن یک ورزش خوب ، آسان و موثر برای کاهش وزن بدن ، تقویت توان هوازی و تقویت پاها است ، این ورزش که از دیر باز مورد توجه ورزشکاران بوده است میتواند کمک بسیار شایانی در راستای آماده سازی بدنتان برای پرورش اندام به شما کند.
بدن انسان برای اینکه یک لیتر اکسیژن جذب کند، حدوداً ۵ کالری میسوزاند. این بدین معنی است که اگر بهسراغ ورزشهایی بروید که عضلات بیشتری درگیر شود به اکسیژن بیشتری نیز نیاز پیدا خواهید کرد و این یعنی برای جذب اکسیژن به انرژی بیشتری نیاز دارید (کالری بیشتری خواهید سوزاند). اگر تا بهحال فقط یکبار هم از روی طناب پریده باشید، میدانید که با اولین پرشها ضربان قلب به شدت بالا رفته و بدن شروع به کالریسوزی میکند.
این ورزش به راحتی برای همه گروه های سنی قابل انجام است و در حین سادگی اش عضلات بسیار زیاد و بزرگی را درگیر مینماید و همین به کار گیری طیف گسترده ای از عضلات است که به شما کمک میکند به یک ساعت ورزش موثر نتیجه ای برابر با چندین ساعت ورزش را به دست آورید.
پریدن از طناب، فواید سلامتی و تناسب اندام بسیاری دارد. تصور کنید که بدون یک باشگاه خانگی، وزن کم میکنید و عملکردتان را بهبود می بخشید. این اساسا همان کاری است که پریدن از روی طناب انجام میدهد. طناب زدن، یک تمرین ساده، سرگرم کننده و مؤثر است و شما نیازی به خریدن تجهیزات بزرگ بدنسازی ندارید. بنابراین همیشه طناب پرش را در ساک باشگاهتان داشته باشید و به دنبال راههایی باشید که خارج از باشگاه، از آن استفاده کنید.
طناب زدن جزء ورزش های هوازی و پر تحرک به شمار می آید و میتواند باعث چربی سوزی بسیار مناسبی در شما گردد چرا که میزان کالری که بر اساس این حرکت ورزشی سوزانده میشود بسیار بالا است و تداوم این ورزش در هفته میتواند به لاغر شدن و کاهش وزن شما کمک کند ، لذا سعی کنید 4 روز در هفته برای مدت 30 الی 40 دقیقه طناب بزنید تا بتوانید حدود 1500 کاری بسوزانید و وزن خود را حدود نیم کیلیو کم نمایید.و یا حتی میتواند 5 دقیقه طناب زدن را به برنامه ورزشی روتین خود اضافه نمایید و تاثیرات شگفت انگیز آن را مشاهده نماید.
طناب زدن یکی از ورزش هایی است که می تواند عضلات ساق پا را به خوبی تقویت کند، با طناب زدن عضلاتی از ساق پا را درگیر حرکت می کنید که هنگام بلند کردن وزنه چنین اتفاقی رخ نمی دهد در واقع شما با طناب زدن میتوانید تمامی عضلات پا را درگیر کنید و آنها را به حرکت بازدارید و با فشاری که به آنها وارد میکنید باعث عضله سازی و قوی شدن آنها شوید.
طناب زدن نوعي ورزش ضربهاي است و ميتواند يک راه سريع و ساده براي بهبود توده استخواني در ناحيه ران باشد. وقتي حين طنابزدن فرد بالا ميپرد و سپس روي زمين فرود ميآيد، نيروي وارده در زمان فرودآمدن به اسکلت منتقل ميشود. اسكلت اين نيرو را بهعنوان يک چالش و يک استرس دريافت ميکند و براي بهتر تحمل کردن استرس ناشي از پريدن منظم، استخوان بيشتري ميسازد. از آنجا که نيروي وارده در هر پرش، با هر دو پا جذب ميشود، طنابزدن ميتواند از آسيب زانويي که ممکن است با دويدن ايجاد شود، جلوگيري کند.
فواید طناب زدن :
- یک ساعت طناب زدن 600 تا 700 کالری می سوزاند
- تقویت عضلات شکم
- بهبود ضربان قلب و فشار خون
- انعطاف پذیری بدن
- تقویت عضلات سرشانه
- تقویت عضلات پا
- تراکم استخوانی و مانع از پوکی استخوان
- تقویت مفاصل
- تقویت توان هوازی
- کم هزینه
- چربی سوزی
توصیه های کلیدی :
- هرگز با کفش های نا مناسب اقدام به طناب زدین نکنید زیر کفش نامناسب میتواند در حین طناب زدن به کمر شما آسب های جدی بزند و همچنین باعث پادرد و از دست رفتن تعادل بدنتان گردد(معمولا کفشهايي که داراي کفي انعطافپذير هستند برای این ورزش مناسب هستند)
- کساني که دچار مشکل ارتوپدي در اندام تحتاني هستند (مثل آرتروز زانو)، و دارندگان پروتزهاي پزشکي مختلف که امکان جابجايي پروتز در آنها وجود دارد بهتر است از انجام این ورزش پر تحرک خود داری نمایند.
- اگر شما باردار هستید هرگز این ورزش را انجام ندهید.
- سر و پشت تان را هنگام پریدن مستقیم نگه دارید و پشت تان را به جلو خم نکنید.
- اندکی زانوهای تان را خم کنید و از مچ های تان برای تاب دادن طناب در قوسی ملایم در بالای سرتان استفاده کنید.
- با بینی نفس بکشید نه با دهان.
نظرات (0)